ȘI IADUL VA FI CUMINTE-NTR-O ZI

 

1.

Se opri.

Timpul îi zuruia ușor în timpane cu frunze uscate, crâmpeie galbene de lumină ostenită, miresme-ndepărtate și gust de fum…

Încercă să uite. O liniște nefirească s-a lăsat pe malul acesta pustiu, ca de-nceput de lume, unde i se părea că e SINGURĂ, de-o eternitate.

Își simți sufletul înghețat, brusc ghemuit într-un spasm de plânset. În pieptul mic, firav, îi scârțâiau întrebări stinghere și dureroase.

Toți cei maturi îi spuseseră până la sațietate că-i prea tânără și că lumea nu se încheie aici. „Pentru tinerețea ta nu există bariere!”

Ura felul cum toți ceilalți o priveau, felul de-a se mișca, de-a privi, de-a zvârli cuvintele. „Mai adună-te, mai gândește-te, mai lasă… mai… mai…”.

Ciudat… O IUBIRE DE MAI, un clișeu pentru toți cei din afară dar pentru EA… Sunt sentimente, speranțe, frustrări… Se ridicase ca dintr-un mormânt al uitării și se-azvârlise-ntr-o poveste cu plimbări nesfârșite, cu priviri întâi furișe, cu-adulmecări de fiară tânără…

O străbătu ca o descărcare electrică, prin suflet, gustul sângelui după ce-i mușcase buza-n acel sărut prea năvalnic. „Ești nebună!” Știa că lui nu i-a plăcut. Știa că, deseori, ea nu este cum se cuvine sau la locul ei. Îi stăruise încă, dureros de-aproape, nu atât durerea fizică, de care nu-i pasă (a uitat palmele, vorbele grele), cât, mai ales, umilința și privirile mamei atunci când i-a văzut tatuajul mic de pe gât. Chiar a uitat ce-i spusese. Urmele roșii de pe obraji s-au șters, numai că vorbele acelea încă-i atârnă ca niște poveri neînchipuite în sufletul se pare încă necopt. Poate că lumea asta-i prea mare pentru ea. Poate că n-a știut ce-nseamnă viața asta la porțile căreia abia a bătut.

N-a făcut decât să se-ncreadă-n orizontul acelei fericiri care-a strălucit minunat, preț de-o clipă-n ochii ei.

Gustul de sânge-al buzelor lui s-a preschimbat în sângele dureros al singurătății și-al neputinței.

Vede camera deodată pustie, patul răscolit, pata aceea meschină și oribilă care-i năvălește-n ochi și… senzația cumplită că el i-a furat trupul, a plecat trântind ușa de parc-ar fi scuipat în urmă…

 

Vizualizari: